Cirkuläret är en modern second hand butik med inredningsartiklar och mindre möbler, butiken ligger i närheten av Odenplan i Stockholm. Vi som ligger bakom Cirkuläret heter Sofia och Maja och är barndomsvänner. Vi har själva alltid älskat att byta och cirkulera både kläder och inredning med varandra. När något stått hemma hos Sofia en tid har Maja kunnat låna det hem till sig (eller tvärtom) och en vas eller en ljusstake har helt plötsligt fått nytt liv igen. Det är precis så vi vill att du också ska få ha det. 

Att starta en hållbar inredningsbutik var något vi pratade lite löst om att göra någon gång i framtiden men när vi båda kände oss lite fast i våra mönster bestämde vi oss - varför inte just här och nu?

Sagt och gjort - dagen efter var vi igång med affärsplan, lokalletande och planerande. Med mycket kreativitet, ett brinnande intresse för inredning och hållbarhet samt en hel del jävlar anamma så startade vi Cirkuläret. Vår lokal vid Tegnérlunden har vi renoverat, såklart med återbruk i fokus. Vi köpte begagnade hyllor och la x antal timmar på att spackla, slipa, foga och måla.

Och här är vi idag - i vår gröna dröm där vi kan fylla hyllorna med era godbitar.Vi vänder oss både till dig som är van att handla second hand och till dig som inte ännu tagit steget att göra det. Det kan vara riktigt kul att vara på jakt efter något pre-loved på en loppis eller en “vanlig” second hand affär, men ibland finns inte tiden att gå runt och leta efter godbitarna. Det kan också vara svårt att se vilka saker som sticker ut i mängden av varor på hyllorna.

Det är här vi kommer in! Vi plockar ut det bästa åt dig och stylar det på ett sätt som du hade velat göra hemma och gör det enklare för dig att cirkulera. Vi riktar oss till dig som tycker det är kul att förändra i hemmet men är medveten om nyproduktionens negativa påverkan på miljön.

Vår vision är att miljötänk och cirkulär ekonomi ska genomsyra hela företaget. Vi erbjuder enbart digitala kvitton, köper du något ömtåligt slår vi in det i återvunnet papper och vi säljer tygpåsar som går att återanvända och cirkulera.


Välkommen in till oss! 

/Sofia och Maja