Så får du till den perfekta belysningen i ditt hem! En Inspirerande intervju tillsammans med Artandbottles

Så får du till den perfekta belysningen i ditt hem! En Inspirerande intervju tillsammans med Artandbottles

I denna intervju tillsammans med " Artandbottles" får du chansen att ta del av all information du behöver för att skapa den perfekta belysningen för ditt hem. Vi har tillsammans gått igenom tips och tricks du enkelt kan tänka på när du inreder hemma. Lär även känna personen bakom de unika lamporna och ta del av inspirerande tankar om hållbar design och belysning. 

Art and Bottles lampor handmade dekorationArt and Bottles lampa

Frågor:

 • Berätta kort om dig själv och hur det hela började?
  Jag har alltid varit en person som älskar att starta och driva små projekt. Senaste åren har jag bland annat tillverkat och sålt väskor via Instagram och målat tavlor med olika dryckes-motiv. Detta ledde sedan till att jag ville utveckla mitt kreativa tänkande och skapande och valde därför att utforska glas. Jag har alltid varit fascinerad av glas och dess olika texturer och former. Jag upptäckte också att det fanns otroligt mycket fint glas second hand och ville ta till vara på det. Och resultatet blev att jag skapade en lampa och gav till en kompis och sedan var verksamheten igång.


 • Vad inspirerar dig när du designar dina lampor?
  Oj, det är väldigt mycket saker. Men i allmänhet är det nog “vackra saker”. Jag kan gå på en gata och se en husvägg med en fin färgkombination eller se en vacker stickad kofta i rött och rosa, och ofta räcker det för att få en idé för nästa lampa. Jag tänker egentligen inte så mycket innan jag väljer en specifik form eller färg, utan jag låter nog egentligen fantasin avgöra vad slutresultatet blir.

 • Hur många bör ett rum ha?
  Jag skulle säga att 5–7 ljuskällor per rum är perfekt för att skapa ett behagligt och mysigt ljus. På så sätt får man till mjuka övergångar och det blir skönt för ögat.

 • Kan du dela med dig av några trender inom hållbar belysning och inredning?
  Hållbarhet har blivit en viktig drivkraft inom olika branscher, inklusive belysning och inredning. Jag tycker att det är viktigt att produkten jag skapar ska ha en lång livslängd.

  Här är tre trender som jag ser inom området:
  1. LED-teknologi och energieffektivitet: Den ökande användningen av LED-teknologi inom belysning är en tydlig trend. LED-lampor är kända för att vara mycket energieffektiva jämfört med traditionella glödlampor och lysrör. Dessutom integreras smarta belysningskontroller för att ytterligare optimera energiförbrukningen. Energieffektiva belysningsalternativ blir alltmer populära för att minska den totala miljöpåverkan.

  2. Materialval och återvinning:
  Hållbara material och återvunna resurser blir allt vanligare inom inredningsdesign. Möbler och belysningsarmaturer tillverkas i ökande utsträckning med tanke på hållbarhet och användning av återvunna eller återvinningsbara material. Designers och tillverkare fokuserar på att minska avfallet och miljöpåverkan genom att använda material som kan återanvändas eller återvinnas när de inte längre behövs, vilket är toppen och något jag eftersträvar.

  3. Design för hållbarhet och lång livslängd: En trend inom inredning och belysning är att skapa produkter med lång livslängd. Genom att designa hållbara produkter som inte bara är estetiskt tilltalande utan också byggda för att hålla över tid, minskas behovet av frekvent utbyte och därmed avfall.

 • Vilka är de vanligaste misstagen att undvika när man väljer ljuskällor i ett rum?
  Att välja fel ljusstyrka är ett vanligt misstag. För starkt eller för svagt ljus kan påverka rummets atmosfär negativt. Ett vanligt misstag är nog även placeringen av belysning. Att endast använda takbelysning kan skapa hårda skuggor och bländande ljus. Så kombinera istället golv-, vägg- och bordslampor för att skapa en balanserad och mångsidig belysning i rummet!
 • Vad är ditt bästa tips på belysning för vardagsrum?
  Det är att välja ljuskällor och armaturer som kompletterar rummets inredning och skapar en enhetlig atmosfär.

 • Vad är ditt bästa tips på belysning för sovrum?
  Att använda dimbara lampor eller dimmers för att anpassa ljusstyrkan. Hett tips är IKEAS “TRÅDFRI” (Set med dimmer, smart trådlös dimbar/varmvit, E27) Med den kan man ställa in en varmare ton för att få till den där mysiga atmosfären (den finns även med färg vilket är lite kul)
  Ett tips är ju såklart även att köpa en lampa från mig ;) Som också går att dimra upp och ner och byta färg!

  KRAM
Lampor i olika färger
Tillbaka till blogg