Köpvillkor

Cirkuläret är en onlinebutik samt fysisk butik som erbjuder second hand inredning samt mindre möbler som du kan handla på i den fysiska butiken samt på Cirkularet.se för paketleverans inom Sverige från CLR Återbruk AB (org. nr 559309-xxxx, Tegnérlunden 14, 113 59 Stockholm).

Genom att lägga en order på cirkularet.se godkänner du våra allmänna köpevillkor och du förbinder dig att köpa den/dem beställda produkten/produkterna.

Leveransbekräftelsen är en bekräftelse på att ett bindande avtal har ingåtts mellan dig och Cirkuläret.

Köpevillkoren innehåller information och villkor runt ditt köp från cirkularet.se. Om du inte hittar information som du söker är du välkommen att kontakta oss på info@cirkularet.se. 

Med benämningarna ”vi, våra, vårt och oss” nedan avses Cirkuläret.

 

1. Allmänt

1.1 Cirkuläret riktar sig till privatpersoner och du behöver ha fyllt 18 år för att kunna handla på cirkularet.se. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, hänvisat till Föräldrabalken. Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor om skäl för detta föreligger, utan att meddela dig på förhand. Den version av villkoren som du godkänner vid din beställning gäller för ditt köp.


1.2 Alla immateriella rättigheter, exempelvis varumärken och upphovsrätt, på cirkularet.se, tillhör oss. All användning av cirkularet.se eller dess innehåll, såsom kopiering eller lagring av hela eller delar av innehållet, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet om du inte har fått vår uttryckliga tillåtelse.

1.3 Vi kan inte garantera att produktbilder, färger och information på cirkularet.se samt i marknadsföringsmaterial återspeglar en produkts exakta utseende.

1.4 Samtliga varor säljs i befintligt skick. Eftersom alla varor är second hand finns det oftast tecken på användning. I produktbeskrivningen försöker vi alltid redogöra så gott vi kan för produktens skick och skavanker som påverkar utseendet t.ex. lagningar, fläckar, hål, nagg, färgbortfall etc. Cirkuläret ansvarar inte för funktionen hos mekaniska, el- eller batteridrivna varor. Vi kvalitetstestar alltid lampor och dylikt innan försäljning.


1.5 Vi reserverar oss för tekniska fel, leveransförseningar, slutförsäljning och lagerdifferenser, tryckfel på cirkularet.se, på marknadsföringsmaterial eller i våra annonser.

 

2. Beställning samt order- och leveransbekräftelse

2.1 När du handlar från cirkularet.se gör du din beställning på vår hemsida cirkularet.se. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra allmänna köpevillkor och att din lagda beställning är bindande, dvs. du åtar dig att köpa de beställda produkterna.

2.2 När du slutfört din beställning, får du inom kort en automatisk orderbekräftelse på ditt köp till angiven e-post som bekräftar att vi tagit emot din beställning. Kontrollera alltid att din orderbekräftelse stämmer och kontakta oss på info@cirkularet.se om du upplever något avvikande eller inte har mottagit någon orderbekräftelse.

2.3 Orderbekräftelsen är inget kvitto på genomförd beställning och därmed inte någon bindande bekräftelse från cirkularet.se att leverans kommer att kunna ske. Vid enstaka fall kan ordern behöva ändras och vi förbehåller oss därmed rätten att, vid behov, korrigera mottagna ordrar om leverans inte kan ske (t ex p.g.a .slutförsäljning och lagerdifferenser) samt annullera en erlagd order om den tydligt är inkorrekt lagd (t.ex. om angivet pris på cirkularet.se är tydligt inkorrekt/tryckfel, t.ex. uppenbart felaktig prissättning av vara).

2.4 Vi har endast möjlighet att leverera produkter som vi har tillgängliga i lagret. I det fall vi inte har möjlighet att leverera en eller fler produkter i din lagda beställning kommer dessa att tas bort från din order. I det fall vi inte har möjlighet att leverera en produkt kommer du snarast att få information om detta och vi kommer att återbetala eventuellt erlagt belopp utan dröjsmål. Om ditt köp innebar fri frakt från början debiteras du självklart ingen fraktkostnad trots ändringen av orderinnehållet.

2.5 När beställningen skickats, får du en leveransbekräftelse som utgör ditt kvitto. Leveransbekräftelsen är en bekräftelse på att ett bindande avtal har ingåtts mellan dig och Cirkuläret.

 

3. Leverans vid köp från cirkularet.se

 

 

3.1 OMBUD ELLER VARUBREV

3.1.1 För leverans med postpaket eller hemleverans kan mer utförlig spårningsinformation fås via appen Mina Paket eller Postnords egna app.

3.1.2 I de fall du inte har fått din beställning eller om beställningen verkar ha skadats under transport, vänligen kontakta Cirkuläret per mail på info@cirkularet.se snarast efter att du har mottagit ditt paket. 

3.1.3 När du handlar från Cirkuläret via cirkularet.se erbjuder vi leverans via Postnord. Leverans sker i första hand till brevlådan om försändelsens mått och vikt tillåter, vilket bedöms av brevbäraren. I annat fall lämnas en avisering per mail eller SMS om vart försändelsen kan hämtas ut.

Leveranstid: Inom 3-7 vardagar (om inte särskilda skäl föreligger).

3.1.4 Skrymmande (dvs stora och tunga) varor skickas ej. Dessa varor finns endast tillgängliga för kostnadsfri upphämtning i vår fysiska butik i Stockholm på Tegnérlunden 14. Varor som endast kan levereras via upphämtning i den fysiska butiken är tydligt markerade på hemsidan innan köp.

 

3.2 UPPHÄMTNING AV PAKET PÅ LAGER

3.2.1 Vid köp av varor på cirkularet.se erbjuder vi möjligheten att kostnadsfritt hämta upp din order i vår fysiska butik i Stockholm. Upphämtning sker enligt överenskommelse mellan dig och Cirkuläret inom angiven tidsram på 14 vardagar. 

3.2.2 Du har 30 dagar på dig att hämta upp din vara på vårt lager. Har inte varan hämtats upp under denna tid måste vi tyvärr pga. utrymmesbrist återigen erbjuda varan till försäljning och återbetalning är då inte längre möjlig.

 

4. Force Majeure

Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför Cirkulärets kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, ska hänföras till force majeure. Detta innebär att Cirkuläret tillåts en tillfällig fördröjning eller att häva fullgörandet av sina avtalsförpliktelser beroende på hindrets omfattning.

 

5. Returer


5.1 ÅNGERRÄTT

5.1.1 Enligt distansavtalslagen (lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler) har du alltid rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar utan att ange något skäl när du handlar på distans (t ex cirkularet.se). Detta gäller alltså enbart på cirkularet.se och inte i den fysiska butiken. Tidsfristen för ångerrätt börjar gälla dagen efter att du har mottagit din vara.


5.1.2 Varan som du önskar ångra ditt köp av ska vara oanvänd, du har dock rätt att försiktigt undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion. Var varsam, om varan eller förpackningen hanterats oförsiktigt förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag för aktuell värdeminskning. 


5.1.3 Om du ångrar ditt köp på cirkularet.se kan du returnera din eller dina köpta vara/-or genom att skicka tillbaka varan till oss. Vänligen maila oss på info@cirkularet.se för att påbörja en retur. När returen är accepterad ska varan returneras till oss inom 7 dagar. Produkter som skickas tillbaka utan att först kontakta oss kommer ej att accepteras.


5.1.4 Vid köp av skrymmande (dvs stora och tunga) varor på mommostore.se står köparen för retur till vår fysiska butik på Tegnérlunden 14 i Stockholm.


5.2 ÖPPET KÖP

5.2.1 Du har öppet köp i 14 dagar när du handlar på cirkularet.se, från dagen för mottagandet av varan. För att vi ska godkänna din retur behöver du lämna tillbaka din köpta vara oanvänd och i obruten förpackning. Obruten förpackning innebär att prislappar och etiketter ska vara kvar. Därtill behöver du visa originalkvitto, eller någonting annat som styrker ditt köp såsom din leveransbekräftelse, den gäller som kvitto. Spara därmed alltid din leveransbekräftelse.


5.2.2 Vill du byta en vara så går det snabbast att först returnera varan du vill lämna tillbaka och sedan lägga en ny order på den produkt du vill byta till.


5.2.3 Öppet köp gäller inte för presentkort.


5.2.4 Retur av varor köpta på cirkularet.se kan göras med post till vår fysiska butik enligt den information som lämnas per mail när kund efterfrågat en retur. Förpacka returen i originalförpackningen och klistra på adressetiketten väl synlig på utsidan av paketet. Vid retur är det du som kund som betalar returfrakten. Vid retur med återlämning direkt till vår fysiska butik är returen kostnadsfri


5.2.6 Ansvaret för returnerade varor ligger på köparen. Inlämnad retur behöver kunna styrkas med ett retur- eller inlämningskvitto. Emballera väl så att returnerade varor inte riskerar att skadas i transporten då skador orsakade av bristfällig emballering inte ersätts av Cirkuläret.


5.2.6 När du returnerar varor sker återbetalningen för de returnerade varorna med samma betalsätt som du använde vid beställningstillfället. Kostnaden för returfrakten dras från summan vi återbetalar dig när returen blivit mottagen och godkänd på vårt lager. Vid retur görs avdrag för frakt- och betalningsavgifter.

Integritetspolicy

Så hanterar vi dina personuppgifter

Vi är ansvariga för insamlingen av data, de uppgifter vi har om dig samt ansvarar för att använda dem i enlighet med gällande dataskyddslagar med respekt för privat- och familjeliv och till skydd av personuppgifter. I enlighet med GDPR måste du som kund godkänna och samtycka till att vi sparar dina personuppgifter. Detta görs vid första inlämning då du får skriva på ett kontrakt gällande inlämningsvillkor samt GDPR. De uppgifter som lagras vid köp på cirkularet.se är de fält som respektive inskicksformulär innehåller. Vi samlar in uppgifter för att ta kontakt, upprätta och / eller bibehålla en affärsrelation.Vi sparar uppgifterna så länge det är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Du har då också självklart rätt till att få information kring detta och begära rättelser av felaktiga personuppgifter samt att få uppgifterna raderade. 

När du lämnar in något hos oss behöver vi spara följande information från dig för att t.ex. kunna ingå avtal, värna om dig som kund samt vid bokföring:

  • Kontaktuppgifter för att kunna kontakta dig vid eventuella frågor om varor och försäljning - t.ex. namn, adress, personnummer, telefonnummer och e-postadress.
  • Kundnummer – d.v.s. ett unikt kundnummer för att vi ska kunna se vilka varor som tillhör just dig.
  • Information om ditt kundkonto – såsom ditt aktuella saldo för att du ska kunna handla för din store-credit du tjänat vid försäljning samt dina inlämnade varor.
  • Ditt bankkontonummer för att kunna göra inbetalningar till ditt konto vid försäljning.

Dina personuppgifter delas, förutom av oss, med vissa tredje parter. Vi sparar informationen kring dina personuppgifter så länge vi anser nödvändigt. Om du anser att vi har hanterat dina personuppgifter på ett sätt som ej är förenligt med våra angivna direktiv har du rätten att klaga till en tillsynsmyndighet.

Cookies

1. Om cookies

Cookies utgörs av små textfiler. Textfilerna innehåller data som lagras på besökarens dator. Till och från efterfrågar webbplatsen data från de cookies besökaren har lagrade på sin dator. Webbplatser använder cookies bl.a. i syfte att lagra inställningar för hur webbplatsen ska visas för besökaren. En annan vanlig användning av cookies är som ett led i att samla information om besökarnas beteende. Du samtycker till vilka cookies som vi får placera genom cookiebannern som kommer upp när du går in på webbplatsen. För att återkalla ditt samtycke eller om vi har några frågor angående denna Cookiepolicy så kan du kontakta oss via e-post. När du återkallar ditt samtycke så måste du öppna inställningarna för cookies och inaktivera de cookiekategorier du vill ta bort och klicka spara.

2. Användning av cookies

Vi använder cookies för att förbättra användarvänligheten på webbplatsen, såsom att hålla reda på dina inmatade uppgifter vid ifyllandet av onlineformulär. Vi använder två typer av cookies. Den ena typen är en varaktig cookie som sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används bl.a. för funktioner som talar om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen. Den andra typen av cookies kallas sessionscookies, och dessa har en giltighet endast under besöket på webbplatsen, för att exempelvis hålla reda på om du är inloggad eller vad du har skrivit i ett onlineformulär.

Cookies från Google Analytics

Vi använder Google Analytics i syfte att få en djupare inblick i hur våra användare använder vår webbplats. Informationen som samlas in sänds och sparas i USA på Googles server. Google Analytics samlar inte in någon personlig data som kan kopplas till dig som person. Google använder cookies för att utvärdera hur du nyttjar vår hemsida, skapa rapporter om din aktivitet och för att erbjuda andra tjänster/produkter som du kan vara intresserade av. Google Analytics placerar både varaktiga cookies och sessioncookies. Google kopplar inte ihop din IP-adress med upplysningar som samlas in eller data som redan finns insamlad sedan tidigare. För mer information kan du följa denna länk till Google Analytics Cookie Usage on Websites

3. Besökarnas samtycke

Utgångspunkten är att vi inhämtar ditt samtycke innan vi hämtar eller lagrar cookies. Detta gäller vid alla former av cookies. Däremot inhämtar vi inte ditt samtycke när cookies endast är till för att grundläggande funktioner på hemsidan ska kunna fungera. Du har möjlighet att via inställningar i webbläsarens sekretessinställningar ändra så att webbläsaren inte tar emot några cookies. Vi samlar inte in personuppgifter genom de cookies vi använder. I de fall vi börjar använda andra former av cookies som samlar in personuppgifter om dig kommer vi inte att lämna ut personuppgifterna till annan part. Du kommer också att informeras om användning av nya cookies och ges möjligheten att samtycka till lagring av cookies i fråga innan de lagras hos dig.

 

Har du några frågor?

Du är såklart alltid varmt välkommen att kontakta oss på info@cirkularet.se