Koppar i pastellfärg

Inredning i våriga pasteller

Den stora trenden inom inredning i vår är pasteller. Dagarna blir längre, solen kikar fram och våren är äntligen här och med det kommer också en ny säsong av inredningstrender. Årets vårtrender är ljust, färgglatt och naturligt. Här är våra fem trendspaningar om vad som kommer vara hetast under våren.

Glas i olika pastellfärger för dukning och dekoreringÅterförsäljare av härliga blombuketter

Inredningstrend 1: Pastellfärger
Pastellfärger ser vi överallt just nu - och vi älskar det. Rosa, ljusblå och lila skapa en lekfull och levande stämning hemma. Du kan gå antingen all in och måla väggarna eller använda pastell i textiler som soffkuddar och gardiner eller inredning som vaser och ljusstakar. Vi tror att färgglad inredning kommer hänga med ett tag, lite som en motvikt mot allt vitt, beige och neutralt som vi sett under en länge tid.

Inredningstrend 2: Krom
Krom har kommit tillbaka efter en längre säsong där mässing dominerat. Vi tycker att det passar så bra att kombinera med både pasteller och runda, organiska former då det ger lite av en edge och bryter av snyggt mot det annars mer lekfulla.

Inredningstrend 3: Svampformen
Svamptrenden hänger fortsatt med. Satsa på de trendiga svamplamporna eller i annat material som prydnad. Kombinera gärna med vårens andra inredningstrender såsom en svamp i sten eller en färgglad svamp i glas.

Svamp i glas som dekorering i Second hand butik

Inredningstrend 4: Runda, organiska och mjuka former
Böljande vågor och inredning som nästan ser ut som godis är en trend som vi inte bara tror håller i sig under våren. Att ta ett steg bort från rakt och kantigt skapar ett lekfullt och glädjande intryck. Dessa former ser vi både i möbler och i inredning och vi kombinerar gärna detta med glada färger.

Inredningstrend 5: Naturliga material
Naturliga material ger både en känsla av lugn och närhet till naturen. Bonus är också att de är hållbara och miljövänliga vilket absolut är något vi alla bör sträva efter. Trä, sten och linne är exempel på material som används i vårens inredningstrender.

Tillbaka till blogg