Lyft din dukning till nästa nivå! 4 hållbara dukningstips från Cirkuläret

Lyft din dukning till nästa nivå! 4 hållbara dukningstips från Cirkuläret

1. Vintage och elegans:
Sätt en unik prägel på din dukning genom att kombinera vintage porslin och bestick från olika second hand butiker. Leta efter vackra second hand tallrikar och servettringar! Kombinera olika mönster, färger och stilar för att skapa en elegant och charmig dukning.
- Ett exempel kan vara att matcha en vacker blommig tallrik med antika silverbestick för en touch av elegans.

2. Kreativ dukning med hjälp av återbrukade textilier:
Servetter bidrar med en elegant känsla till bordsdukningen vilket vi varmt rekommenderar. Besök en secondhandbutik och leta efter gamla tyger eller lakan som du kan använda till dukning alternativt servetter. Om du är kreativ kan du till och med sy och skapa dina egna servetter från återvunna tyger.
- Ett exempel kan vara att använda ett vackert broderat lakan som en duk och matcha det med enkla, handgjorda servetter från second-hand textilier.

Duka med tallrikar köpta från cirkuläret, duka rättDuka med seconhand med vinglas och porslin


3. Skapa dina egna dukningsdetaljer (DIY dukning):
Ge din dukning en personlig prägel genom att skapa egna dekorativa detaljer från second hand fynd. Besök en loppmarknad eller oss på Cirkuläret för att leta efter secondhand ljusstakar, vaser eller servettringar.
-Ett exempel på ett kreativt DIY-projekt är att måla om gamla ljusstakar i en matchande färg eller att dekorera servettringar med små pärlor eller snören. Detta ger inte bara din dukning en personlig touch utan minskar också avfallet genom att återanvända befintliga föremål. Vilket vi på Cirkuläret älskar! :) 

4.Blomsterarrangemang:
Blommor är ett måste till din dukning, oavsett tillfälle eller antalet gäster tycker vi!  Den bästa kombinationen är små glasvaser tillsammans med en större bukett för att på bästa sätt rama in bordet. Välj säsongsbaserade blommor för att minska miljöpåverkan och främja lokal hållbarhet. Besök oss för att leta efter unika vaser eller blomsterkrukor som vi ofta har inne.
-Ett tips är att använda en gammal mässingsvas för att skapa en vacker kontrast till färgglada blommor. Glöm heller inte att vi varje fredag har helgbuketter till försäljning i vår butik. Vilket är ett samarbete tillsammans med vår florist Maison Violette, hennes hemsid hittar ni här 

Genomskinlig vas på pedistal i second hand butik i vasastanCirkulär vas, handla miljömedvetet

 

Tillbaka till blogg