Påskdekoration, påskpyssel och påskdukning

Påskdekoration, påskpyssel och påskdukning

Vi brinner för att göra det där lilla extra för att skapa helgkänslan och påsken är inget undantag. DIY påskpyssel och att skapa en vacker påskdukning behöver varken vara svårt eller tidskrävande - här är våra bästa tips!

Köp pynt seconhand till jul, påsk, midsommar. Hållbar shoppingHållbart, miljömedvetenhet, second hand

Enkelt och billigt påskpyssel
Gör en enkel och fin bordsdekoration av ägg, lim och blommor. Gör en hål på toppen av ägget och töm det försiktigt på innehållet (spara såklart detta och laga äggröra eller baka en tårta). Limma ihop äggen till en krans. Fyll varje ägg med lite vatten och sätt i lite blommor - KLART! Både billigt och snyggt! För ännu mindre effort och ännu snällare mot plånboken kan du plocka blommor utomhus om du hittar, både smörblommor och krokusar börja kika upp och hade varit så snyggt att fylla kransen med.


Påskhare-servett
Ta fram en linneservett i någon härlig färg, vi satsade på lila. Vik in två av hörnen mot mitten och vik sedan ihop servetten så att den blir rektangulär. Vik ihop ändarna av servetten och placera ett ägg i botten. Knyt en knut av ett fint snöre ovanför ägget så att det servetten nu liknar öronen på en påskhare. Här valde vi att rita ett gulligt ansikte på ägget men det går självklart att lämna ägget som det är också. På vår instagram visar vi exakt hur vi viker servetten i en reel.


Fin påskdukning med pasteller
Pasteller är en av vårens stora inredningstrender så varför inte satsa på ett påskbord fullt med härliga pasteller. Här har vi använt oss av serien Kolorama från Rörstrand i ljusblå och ljusgrön. Ett påskris mitt på bordet skapar rätta påskstämningen. Fynda gärna påskdekorationer second hand, det finns massor att välja på och hittar du inga färger som faller dig i smaken är det så lätt att måla om. Påskhare servetterna fick självklart följa med och de gröna, festliga glasen ger dukningen det där lilla extra.

Pynta med påskpynt, ägg, dekor
Tillbaka till blogg